zaterdag 27 april 2013

Donderdag 25 april 2013

Vandaag dus naar de kathedraal. Groot en mooi en kreeg er ook mijn stempel. Daarna lekker koffie op het terras in de zon, het leek wel zomer met 26 gr. Toen op zoek naar de St. Jacobskerk, die was snel gevonden. Deze kerk is van binnen veel mooier dan de kathedraal. Ook hier kregen we een stempel voor ons paspoort. Vervolgens uitkijken naar een sportzaak, die was voorhanden een soort Beversport en ik vond er een paar met een bredere leest. Dus opa heeft weer waterdichte schoenen, dat is nodig omdat er regen is voorspeld en de temperatuur gaat de komende week omlaag. Dan nog wat uit de rugtas verwijderd bijna 3 kg, een pakket van gemaakt en op het postkantoor afgegeven. Wordt verstuurd naar de dochter van Lous in Brussel, om de kosten te drukken. Via Eindhoven komt dat wel weer een keertje naar Eemnes, die spullen heb ik voorlopig niet nodig. Toen was het tijd voor de lunch en ik dacht laat ik maar eens aan de vitaminen werken. Het smaakte ons goed. Als het lekker weer is eten bijna al die Fransen op deze manier.

Vanavond wordt het een pizza en een kleine sterke koffie. We gaan weer lekker slapen, morgen een goed ontbijt en we kunnen weer verder met de tocht. We zullen dan richting Rilly la Montagne gaan lopen.

vrijdag 26 april 2013

Woensdag 24 april 2013

Na een nacht met 5 personen in ons hokkie, er was nog een Vlaming bijgekomen, Roger, plukken we de dag weer. Wel moeten wijzelf voor het ontbijt zorgen, maar de bakker in dit dorp is al om 6.30 uur open. Lous heeft voor ons allen brood, croissants en nog meer lekkere broodjes gehaald, die kunnen we weer met thee of sterke koffie in het cafeetje nuttigen, tussen de Franse bevolking. Een leuke bende zo vroeg allemaal werkmensen.
7.45 uur gaan we op weer pad door grote stukken land en veel akkers. Kleine dorpen waar weer geen koffie te krijgen is. Na 23 km komen we in de plaats Bazancourt aan. Het café is wel open dus eerst een biertje, de rest nam fris. Wat blijkt onze slaapgenoot Roger zit er ook al. Hij heeft tot 15.00 uur moeten wachten tot de 'marie' weer openging om navraag te doen over zijn slaapplaats. We komen erachter dat we in deze plaats niet kunnen overnachten, want alles zit al vol. 20 km verder lopen is geen optie, dus allemaal met de trein naar Reims. We kunnen onderdak krijgen in een Gite de Champagne, een soort van jeugdherberg/hotel, kleine kamers voor twee personen.
Douchen en de stad in om te eten. Morgen een vrije dag om naar de Kathedraal van Reims te gaan en zien we wel weer.  


woensdag 24 april 2013

Dinsdag 23 april 2013

De route van vandaag gaat veelal langs akkerbouw. Ook hier staan van die windmolens in de velden. We komen de dorpen Justine Herbigny en Hauteville voorbij. We arriveren in Chateau Porcien waar we kunnen slapen in een pelgrimslokaal. Twee stapelbedden in een ruimte van 4 x 2 m. met douche en toilet. Een soort onderkomen dat lijkt op een schuurtje van de gemeente. Maar waar hebben we het over, we hebben een dak boven ons hoofd, een bed en het is gratuit. Vandaag hebben we een kort traject gehad van 18 km. Ik loop al twee dagen op sandalen en dat bevalt mij prima. Even geld pinnen, inkopen kan alleen maar bij de Shopi, een soort Coop. Weer wat pleisters en tape aangeschaft en dadelijk gaan we buiten de (schuur)deur eten in een restaurant aan de overkant, voor 20 euries is de maag weer gevuld.

Morgen gaan we verder naar Bazancourt.

dinsdag 23 april 2013

Maandag 22 april 2013

Op sandalen vandaag vertrokken uit Aubigny les Pothes. Een mooie Bed & Breakfest  met een goed bed en verzorging. Het was een koude nacht geweest met nachtvorst. De zon kwam er vlot bij en de mooie tocht ging heuvel op en af door het bos en landerijen met veel akkerbouw. Na 26 km kwamen we dan in het dorp Aubigny aan bij een overdekte markthal. Wij hebben onze overnachting weer telefonisch kunnen afspreken en de eigenaar bleek een Nederlandse boer te zijn. Hij kwam ons kosteloos met de auto ophalen, zijn adres ligt 4 km van de route af in de plaats Grandchamp. Deze biologische boer, Jos genaamd, bood ons direct een drankje aan. Dan lekker opfrissen en alle kleren mogen in de wasmachine. Vervolgens mogen we aan de dis meegenieten van o.a. groenten uit eigen tuin en verse eieren van de eigen kippen. We hadden een leuk gesprek met hem over het leven in Frankrijk dat om de drommel niet meevalt als buitenlander. Fransen blijven Fransen met hun eigen ideeën!
Na een goede nachtrust werden we getrakteerd op een lekker ontbijtje met vers sap en eigen gebakken speltbrood.
Jos bracht ons weer terug naar de plek waar we waren gestopt. Na een hartelijk dank je wel vervolgden we de route met leuke herinneringen aan deze vriendelijke boer.

zondag 21 april 2013

Zondag 21 april 2012

Zondag rustdag? nee 22 km gelopen naar Aubiny les Pothes. (inderdaad ik heb last van mijn poten)
Het is goed loopweer, droog maar bewolkt. We lopen nu met een groepje van vier mensen. Het echtpaar uit Almere: Wim en Corrie, Lous en ik.  Het traject is glooiend en de omgeving mooi. Je komt nauwelijks huizen laat staan winkels tegen. Nergens koffie kunnen drinken. We hebben wel weer een leuke herberg getroffen. Gauw die schoenen uit en als ik gedoucht heb loop ik op clogs die ik onlangs heb aangeschaft. Die teenslippers heb ik weggedaan, ik kan er niet mee overweg. Ik heb last van beide kleine tenen en als ik in Reims ben ga ik een paar nieuwe schoenen aanschaffen. Deze blijken te smal te zijn.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2013

Lia heeft besloten te stoppen. Ze heeft teveel problemen met haar voet en moet helaas huiswaarts keren. Erg jammer.

Na een lange wandeling door een groot bos, er kwam maar geen eind aan en ook nog veel hindernissen, kwamen we dan eindelijk aan bij het dorpje Oignies en Thierache. Er hing al een bui in de lucht dus dat werd gauw schuilen onder een afdak bij een melkwinkel, toen er ook hagel bij zat. Ik liep nog in mijn overhempie we hadden de hele tijd mooi weer gehad. Toen het droog werd zijn we eerst een biertje gaan drinken in een cafeetje. Wat inkopen gedaan en naar ons onderkomen, dit keer een chaletje. Een knus huisje voorzien van van alles, genoeg etenswaren het leek wel een kleine Albert Heijn.

De volgende morgen vervolgden we onze route, weer door het bos en er waren nu lastige stukken bij door de vele regen van gisteren. Maar goed we hebben de plaats Rocroi gehaald, een vestingplaats net als Naarden. We slapen in een Chambre d'Hotes, we kunnen er ook eten. Daar ontmoetten we nog een echtpaar uit Almere, Wim en Corrie.
Ik kreeg nog een berichtje uit Biarritz van Ben en Gerda.

Nu lekker slapen.